Slik kan du lytte til Radio L

Mobil, nett og PC/Mac fungerer ypperlig som radio og er en viktig del av den digitaliserte radioen. På denne siden kan du lytte til Radio L direkte gjennom ulike nettradiospillere.

Gikk du glipp av et innslag? Ønsker du å høre det igjen? En del av våre lydinnslag blir publisert på vår nettside.

91261866_1672497859559261_3951092478907514880_o-540x540

Nettradio direkte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Apper og direktelenker

Lytt i egen spiller

Lytt via TuneIn

Lytt via Radioplayer

Spørsmål og svar

Om bingospill på nettradio

Det er fullt mulig å spille Radiobingo via nettradio, men individuell forsinkelse kan forekomme. Radio L oppfordrer våre spillere til å benytte FM-båndet evd spill på bingo. Radio L fraskriver seg alt ansvar for eventuelle feil og forsinkelser i internettforbindelsen til hver enkelt bruker, og konsekvensen dette kan ha for den enkelte spiller.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio på PC?

For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner

Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio på mobil?

Du kan lytte til radio på mobilen via radioapplikasjoner (radioapp’er) eller standard nettbaserte avspillerere. Du kan bruke alle våre avspillere direkte på din mobil eller smarttelefon. Det er bare å klikke på “play”, og du er i gang.

Vær oppmerksom på at streamet lyd er en kontinuerlig nedlasting som gjør at det påløper kostnader dersom mobilen din bruker mobile nett og ikke wifi. Streaming tømmer også mobilen raskere for batteri enn normalt.

Forbruker radiolyttingen mye data?

Er smarttelefonen din koblet til et trådløst nettverk, vil du ikke forbruke av din tildelte datamengde. Men vær oppmerksom på at dersom du er på farten og tilkoblet 4G, vil radiobruken strømmes over mobilnettet. Da bruker det av datakvoten du har i mobilabonnementet ditt.

Hvor mye data du bruker er avhengig av kvaliteten på lydstrømmen. Vår lydstrøm holdder en kavlitet på 128 kbps og en time med radio-strømming vil omtrentlig bruke mellom 60 og 90 MB med data.
Hvordan finne Radio L på stasjonær nettradio?
Når radioen er koblet til internett er det bare å velge internettradio og klikke på scanning. Velg deretter “norway” og “local radio stations”. Da vil du få opp en alfabetisk liste over norske lokalradiostasjoner. Scroll deretter til Radio L og velg denne.